25 d’ag. 2010

Polítics i Fotos

Un dels hàbits més vergonyants i lamentables de la ja de per sí suficientment afussellable classe política és el tema de les fotos.

Emprant burdes tècniques d'associació positiva - fotos amb Hitler no, amb la Shakira sí - els seus assessors d'imatge intenten reforçar els valors entranyables del subjecte polític en qüestió. Pel camí queden tones i tones de vergonya aliena suficients per fer que a la Grècia Antiga s'ho pensessin una mica més això de la democràcia.

Ahir, o abans d'ahir, van alliberar a dos cooperants catalans segrestats des de feia una munió de temps. No he seguit gaire el tema, ni al principi ni al final, però em puc fer la idea que, en general, han estat putejats durant forces mesos. Feliçment però, al final, han tornat a casa seva.

M'imagino la situació. A l'avió de tornada a casa, probablement no gaire abans d'aterrar, algú els informa que es trobaran una petita recepció amb polítics. Unes paraules, un parell de fotos i a casa.

Doncs això. Moltes fotos i mitja classe política pegant-se per sortir a la foto. I com no vigilin, els hi baixen la Moreneta i en Rafa Nadal per felicitar-los.

No conec aquestes persones. Considero que probablement tenien millors coses a fer que haver de sortir al costat del President de la Generalitat tot just acabats d'aterrar. Coses que segurament els hi venien més de gust. Naturalment, voldran explicar la seva experiència i tindran moltes oportunitats i canals per fer-ho. Fins i tot, podran dialogar amb polítics per evitar que el que els hi ha passat torni a succeir. Poden fer tot això, i molt més.

Però, per molt que hi penso, no veig cap motiu raonable al fet que hagi de veure aquestes persones al costat de polítics que no tenen res interessant a dir, a part de repartir alabances i altres generalitats buides de continguts. No entenc perquè hem de suportar com els polítics treuen el cap en qualsevol esdeveniment que els interessa per imatge.

Al final serà per una qüestió d'educació, que no els engeguem a la merda.

4 comentaris:

Remitjó ha dit...

La guanyadora en aquest tipus d'esdeveniments la tenim clara

Sergi ha dit...

Deu sortir al manual del bon polític que els donen quan assumeixen el càrrec. Suposo que necessiten fer-se veure, però fa molta ràbia la veritat. Però ara em sembla que trobaríem estrany si algun d'ells no ho fes.

vullunfestuc ha dit...

Saps quan una persona seria bon polític quan sense ni adonar-te'n apareix a totes les fotos. Fins i tot a les del teu casament.

meta.N ha dit...

Remitjó, aquest no és un blog pornograf. Vigili els seus enllaços.

XeXu, sí, seria estrany en el fons. Que fessin alguna cosa de profit de tant en tant també seria exòtic.

Vullunfestuc, aquest també és el que canta el "que se besen" als casaments?