13 de jul. 2010

Bricolatge Emocional

A vegades, sense que pugui fer gaire res per evitar-ho, certes coses m'arrosseguen cap a una espiral d'odi infinit, genocida, nazi i extremadament violent. Em passa amb el suc de pera, les ulleres de pasta de colors cridaners, la homeopatia i, últimament, amb el programa de TV3 anomenat "Bricolatge Emocional".

Ho deixo clar de bon principi: no he vist ni un segon d'aquest programa més enllà de les promos. No espereu una opinió des de la tribuna sagrada de la informació contrastada. És, en essència, escopir merda sobre allò que em sembla indignant.

Perquè, per començar, que un senyor que es diu Baltasar em digui com he de ser feliç no és bona senyal. Que en Baltasar em miri fixament a través de l'objectiu de la càmera, com dient "ei, tinc el secret perquè cardis més sovint" em puja l'acid úric. Que en Baltasar em vulgui alliçonar en l'art de ser feliç ho trobo reprovable des del punt de vista ètic (i molt hòstiable des del punt de vista de tota la vida). Especialment quan les claus mestres del seu pla definitiu per la felicitat absoluta són més o menys les següents:

- Confia en tu mateix
- Tingues una actitud positiva
- Respira, tingues una actitud relaxada
- Troba les teves pròpies solucions als teus propis problemes
- Només tu et pots crear la teva felicitat.

En definitiva, TU ets el factor clau de la teva felicitat, les TEVES circumstàncies són les que has de considerar, TU et crees la teva bona sort i TU ets la pera llimonera.

Això sí. Compra el MEU llibre d'autoajuda, segueix els MEUS consells, mira els MEUS programes i, sobretot, finance'm el MEU Hummer amb la TEVA falta de personalitat.

Aviam, que ho facin a Telecinco, doncs com que m'hauria donat igual. Però que a la tele la ceba donin veu a comerciants de somriures i copets d'ànim a 50 euros la mitja hora, doncs m'enerva.

7 comentaris:

Sergi ha dit...

No saps com m'alegra aquest post. Jo no n'he vist ni les promos, però aquest paio em fa ràbia només de sentir a parlar la gent, és increïble. Sempre m'ha semblat un xarlatà, però és clar, hauré de negar això davant de dues amigues que l'adoren (i que van estenent la xarxa per captar nous sectaris). Estic fins els collons de que me'n parlin.

Remitjó ha dit...

Pel que sembla, la psicologia d'aquest Baltasar és plena de reflexions de "todo a a cien"...

Supose que no recomanarà tenir a casa un gat de plàstic d'aquells que mouen el braç...

Ruben ha dit...

Jo he vist les promos i vaig veure els primers 10 minuts del primer programa, per curiositat. Em va fer molta gràcia veure que TV3 deu haver comprat llicències d'After Effects i que les ha d'amortitzar com sigui (aquells cartellets tediosos que surten a la majoria de programes actuals comencen a cansar força...).

meta.N ha dit...

XeXu, entenc el teu sentiment. És complicat quan no es poden expressar els teus odis de manera oberta davant de les amistats.

Remitjó, i una figureta de buda, o el que és pitjor, una d'aquelles llums de sal que netejen l'ambient dels terribles electrons de la mort.

surfzone, llicències After Effects? Són les mateixes que sortien als documentals aquests de tv3 d'adeu espanya i similars?

Josep ha dit...

Val a dir que la paraula "bricolatge" és poc espiritual, poc antiga, poc mèdica, poc esotèrica i massa comercial.

Ai el Gaspar Fernàndez, qui recorda els seus orígens? (perdó, volia dir Melcior Hernàndez)

Ruben ha dit...

Sí, l'After Effects és un programa de postproducció de vídeo per posar cartellets i objectes on no hi ha res. Fent-lo servir una mica es pot donar molta dinàmica a la tele... si n'abuses, tens un programa de cartró i plastilina XDDD

Anònim ha dit...

L'latre dia em vaig atrevir a veure'n un tros. Explicaven com reaccionar quan, enlloc del cafè que has demanat, te'n porten d'un altre tipus. L'actriu, molt bé. El contingut del programa, horrorós.