1 d’ag. 2010

Consells útils per a blogaires #5 - Sigues Críptic

Ser un blogger d'èxit no implica, com s'ha comentat en nombroses ocasions, dir coses interessants. És un punt que moltes vegades s'obvia i que, malauradament, ens obliga a mentir més del que ja ho fem per tal de trobar quelcom que enganxi a la nostra audiència.

El sistema que es proposa a continuació és el de l'escriptura críptica, escogida mejor producto del año por la organización X internacional.

Definint-t'ho, es tracta d'un recurs que s'empra per dotar de transcendentalitat, interès i profunditat un text. S'aconsegueix aquest objectiu complicant l'escriptura, afegint nombrosos dobles sentits, al·lusions a referències difícils d'identificar i, en definitiva, impregnant el text d'un misteri que, si bé no porta enlloc per la buidor de contingut inherent a la teva narració, si que et proporcionarà un notable atractiu pel lector ja que aquest interpretarà que en el fons tot té algun significat molt i molt important. No et preocupis si creus que se't veurà el llautó; les 6 temporades de Lost acrediten aquest sistema com un dels més eficients a l'hora de vendre merda.

Com sempre, proporcionaré uns quants exemples molt aclaridors. Els textos encriptats van en negre. La desencriptació en vermell.

- I en la boirina de la meva ment s'aixeca una llum, tènue però real. S'obre una nova porta davant meu. Una porta que me'n portarà a d'altres i al final, potser, trobar el que busco.
- Després de passar-me tot el batxillerat fumant marihuana i fent-me palles, he aprovat la selectivitat i he entrat a fer Magisteri Infantil.

- Algú nou ha entrat a la meva vida. Percebo l'amor al seus ulls. Omplirà el buit del meu cor? Qui sap.
- M'han regalat un hàmster.

-La societat és injusta i cruel. Els millors cauen i els pitjors triomfen. Un trist final per als fills d'Occident. Que t'he fet?
-Tinc 569 amics al facebook i no follo.

6 comentaris:

Sergi ha dit...

Aquesta me la sabia! Ja em queda menys per ser un blogaire d'èxit.

Cdte. Van Broncas ha dit...

Aquí va un altre exemple prou interessant:
-Son totes unes putes.
-Ho són.

Pons ha dit...

Estic d'acord amb els 3 exemples, però el segón seria una mica matissable, ja que parlar de hamsters (i de gats) directament també agrada a la gent.

Remitjó ha dit...

En llegir aquest apunt, el meu organisme ha començat a alliberar grans dosis d'aquella substància coneguda com la droga de la felicitat (o, el seu apunt m'ha fet riure)

Senyor Merdevalista ha dit...

Ja era hora que algú donés canya a Lost, collons.

sànset i utnoa ha dit...

Coneixia el mètode. El que passa és que fer el críptic em cansaria...

*Sànset*