15 de nov. 2010

Activisme subnormal

Quan neixes en un país mitjanament occidental, com és el cas, tard o d'hora te n'adones que menjar bollicaos a l'hora del pati no és el més corrent a Etiòpia. Ja sigui a classe d'ètica, a catequesis o a les setmanes multiculturals, mica en mica, la realitat es va materialitzant: formem part de la minoria privilegiada del planeta.

Molt bé. I ara què fem?

Doncs alguna aniran a tope amb el tercer món, uns altres compraran alguna bossa de cafè de comerç just per Nadal i, els que queden, senzillament no faran res. I tot plegat és lícit.

Però el que no és lícit és formar part de l'elit intel·lectual i treure a passejar els palestins sel·lectivament, en funció de com de guai sigui la causa. Plantar-se a les capçaleres de les manifestacions com si les haguessin muntat ells. Espolsant-se la coca de la farra de l'última nit mentre aixequen el puny i llegeixen declaracions conjuntes, que haurien de llegir gent que de veritat s'hi impliqui.

Només espero que al proper viatge com a ambaixadors de bona voluntat de l'ONU en algun simpàtic país africà se'ls hi perdin els bitllets de tornada. I que algú faci una foto a la cara de pànic que se'ls hi posa.

4 comentaris:

Txisky ha dit...

I qui diu palestins, diu saharauis...

Remitjó ha dit...

Alguns tenen una puta cara molt dura... i ens prenen per imbècils.

Josep ha dit...

Fins i tot, havent-hi un mateix dolentot, no tractem les seues víctimes igual: amb els tibetans bé, amb els uigurs musulmans del Turkestan Oriental, malament... i tots dos són víctimes de l'imperialisme xinès.

Jesús M. Tibau ha dit...

seria una cara digna de veure